aktuális
SOÓS KATA
ESEMÉNYEK, KIÁLLÍTÁSOK

IMÁZS NYÁRI ISKOLA IMÁZS NYÁRI ISKOLA
Imázs Nyári Művészeti és Média Iskola külföldön és Magyarországon élő, magyar és külföldi fiataloknak Budapesten, Budapestről.

Fedezd fel Budapestet! Ismerkedj magyar emberekkel, művészettel! Lásd meg magad kívülről, belülről, tekints a városra a Te különleges, többkultúrájú szempontodból. Mutasd meg filmben, írd meg, fotózd le!


A nyári iskola olyan Nagy Találkozás lehet Budapesttel, melynek során a kommunikációs és média ismeretek megszerzésén túl a gyerekek és fiatalok közelebb kerülhetnek magyar gyökereik értelmezéshez. Tudatosabban élhetik meg a tényt, hogy több kultúrában, nyelvben is otthon vannak, és hogy ezen kultúrák elemei egymást kiemelve, erősítve formálják identitásukat. Imázs műhely - nyári művészeti és média iskola külföldön élő magyar fiatalok (kb. 9 – 18 éves korosztály számára).

Az utóbbi években külföldön élve szembetalálkoztunk a problémával, hogy gyerekeinknek korántsem olyan könnyű megtalálni a kapcsolatot szüleik, nagyszüleik kultúrájával, mint ahogyan azt gondolnánk. Létrehoztunk tehát először egy műhelyt Barcelonában és látva, hogy ez milyen sokat ad az ottani magyar gyerekeknek, most elindítunk egy nyári iskolát Budapesten. A budapesti iskolában a fiatalok közvetlen, egyéni tapasztalataikon keresztül kerülnek egyre közelebb nyelvünkhöz és kultúránkhoz. A program során a gyerekek maguk fedezik fel Budapest izgalmas arcait, múltját és jelenét és eközben olyan fontos és maradandó kapcsolatokra tesznek szert, melyek országhatárokon keresztül is elkísérik őket.
Szeretettel Várjuk a gyerekeket, fiatalokat az Imázsba!
Kertész Nóra és Soós Kata


Időpont: 2018. július 30-tól augusztus 4-ig.
Helyszín: Budapest
Téma: Budapest ma: a kortárs magyar kultúra és művészet megismerése
Módszer: hagyományos művészeti technikák és újmédia kommunikáció ötvözése

Info:
Soós Kata: sooskata@gmail.com
mobil: 00 36 20 373 7762

Kertész Nóra: norakertesz1@gmail.com
mobil: 00 34 60 055 2022


Céljaink:
A nyári iskola célja, hogy a külföldön élő magyar származású fiatalok izgalmas újszerű módszerekkel ismerjék meg a fővárost, annak történetét, legendáit, rejtett, izgalmas tereit és modern lüktetését. Együtt kutatunk, nyomozunk, bebarangoljuk a várost. Elmélyült, mégis friss, kritikus szemmel nézünk a világra. Értő módon dolgozzuk fel Budapest fényeit, ízeit, hangjait a művészetek segítségével. A nyári iskola programjaiban résztvevő fiatalok megismerkednek az új média nyújtotta lehetőségekkel, és megtanulják ezen keresztül megvalósítani egyéni elképzeléseiket. Az iskola programjai során a résztvevők saját cikkeket, képriportokat, kiadványokat, mini filmeket, virtuális útikönyvet hozhatnak létre szakértők támogatásával. Megközelítésünk szerint művészeti módszerekkel tesszük a tapasztalatokat átélhetővé (fotó, rajz, film, tánc, zene), és a hagyományos művészeti módszereket kiegészítik a korunkban elengedhetetlen digitális technikák. A Nyári Iskola valós és virtuális találkozási pont, amely hidat képez különböző városokban vagy vidéken élő magyar háttérrel bíró, külföldön élő gyerekek és fiatalok, illetve magyarországi gyerekek között. Az aktívan együtt töltött idő alatt barátságok születhetnek, amelyeket az IMÁZS keretein belül tovább ápolhatnak, hiszen a nyáron megkezdett munkának a későbbiekben évközbeni folytatását is tervezzük.

Mi lesz itt?
Videó és fotóriportokat készítünk, interjú technikákat tanulunk, illusztrációkat rajzolunk, sajtóanyagot szerkesztünk. Izgalmas találkozások és beszélgetések várhatóak a város egy-egy jelentős művészével és tudósával. Felkeressük a városi élet hétköznapi színtereit: piacokat, tereket, barangolunk a Városligetben, megmártózunk a nagyhírű fürdőváros valamelyik medencéjében és felfedezzük, mi minden van a város alatt. Műtermekbe, színházakba, klubokba és táncházakba nézünk be. Dolgozunk egy profi filmstúdióban és egy szabad alkotóműhelyben. Anyagot gyűjtünk, alkotunk, kutatunk, értelmezünk, kritikusan gondolkozunk és megtanuljuk, hogyan tegyük könnyen és okosan közkinccsé egyéni tapasztalatainkat. Együttműködünk az ELTE-Tátk, valamint a Média és Kommunikáció tanszék oktatóival, és hasonló programjaival, az Odeon Alapítvánnyal, valamint a KÉK-el, (Contemporary Architecture Center) a fenntartható városért projekt keretében.

Kik vagyunk?
Az iskolát tervezte és a programokat vezetik: Kertész Nóra és Soós Kata

Kertész Nóra
Néprajzot és kulturális antropológiát végeztem az egyetemen. Húsz évig táncegyüttesben táncoltam és néptáncot oktattam mindenféle korosztálynak. Két évig programszervezőként dolgoztam egy kortárs színház- és képzőművészeti műhelyben Budapesten. Három gyerekem van, velük együtt már a harmadik európai ország nyelvével, szokásaival ismerkedünk. Mind Pozsonyban, mind Bukarestben és Barcelonában aktívan részt vettem, illetve részt veszek a magyar diaszpóra kulturális életének szervezésében. Legfontosabbnak a gyerekek magyar kultúrához való hozzáférését tartom, a több kultúrájúság fényében.

Soós Katalin DLA
Képzőművész, társadalomkutató vagyok. A Magyar Képzőművészeti Egyetemen doktoráltam, festészet és intermédia szakokon tanultam. Később az ELTE-Tátk kulturáis antropológia szakán szereztem MA diplomát, és jelenleg ugyanott írom PhD dolgozatomat művészet és bevándorlás témában. Budapesten és Barcelonában élek és alkotok, kutatok és tanítok. A 90-es évektől foglalkozom művészetpedagógiával és interkulturális kapcsolatokat támogató alkotói módszerek kidolgozásával. Magyarországon többek közt a SZMM-ban, MNG-ban, a Trafóban dolgoztam és közel száz iskolás osztály számára terveztem és vezettem hagyományos és digitális technikákat alkalmazó művészeti programokat tíz éven keresztül. Számos dokumentumfilmet és ismeretterjesztő sorozatot írtam és rendeztem elsősorban művészet, kultúra és bevándorlás témakörökben. Műveimet, eredményeimet hazai és nemzetközi platformon is rendszeresen közzéteszem.

Meghívó FELÜLETI KEZELÉS
Önálló kiállítás az A38 Hajó kiállítótermében
2016. 11. 30. - 2016. 12. 06.
Rendező: K. Petrys Ház
Budapest, Petőfi híd budai hídfő
Megnyitó: 2016. 11. 29. 20 óra.
A kiállítást Unoka Zsolt pszichiáter nyitja meg.
A megnyitón Komjáti Áron és Soós Márton zenélnek.

A kiállított művek
Képek a megnyitóról
Közös kórtermünk (drMáriás)
Unoka Zsolt megnyitó beszéde

Jelenetek egy kórházból
Soós Kata a kiüresedett, magára hagyott – elsősorban - közösségi terek rendíthetetlen ábrázolója. Soós kiállításának címe „Felületi kezelés”. Az alkotó ezúttal a kórházi környezetet, a betegségek koncentrált színterét járja körül. Látszólag a tárgyak felületére koncentrál, de a befogadót a többrétű jelentésrétegek felfejtésére készteti. A kórház, az ellentétes céllal létrehozott - nem a megtartás, hanem az elveszejtés a szándéka - börtönhöz hasonlóan a hatalomgyakorlás és a kiszolgáltatottság szimbolikus tere. Az atyáskodó, gyámkodó légkör, a szigorú egészségügyi rendszabályok, a pénztelenség kevés alkotói szabadságot biztosítanak a kórházi lakberendezőknek. Milyen környezet nyugtathatja meg leginkább a zaklatott testi- és lelkiállaptú betegeket? Számtalan tudományos kutatás állítja, hogy a természetet megidéző miliő, a kék vagy zöld színek Xanaxként hatnak a szenvedőkre. Az ápoltakank még a fájdalomküszöbük is jelentősen megnő, ha egy nyugalmas tájképre függeszthetik két beöntés között a tekintetüket. A fehér plasztik székeken és törpepálma dzsungelekben nyúlik az idő. Évtizedek óta ugyanúgy és ugyanitt. Ismétlődnek a mozdulatok, kimerevedik a makro-, és ismétlődik a mikroidő. Kata festményén a nővér csak egy pillanattal ezelőtt indult el bekötni az infúziót. Ma az utolsót. Az ételautomata előtt két perc múlva tétován megáll majd valaki. Müzli vagy sportszelet? Inkább csak ásványvíz, azt biztosan szabad – suhan át a gondolat. Máma már nem hasad tovább.

Bódis Enikő, kulturális antropológus

Legtöbb A LEGTÖBB
Az FKSE hagyományőrző éves kiállítása, 2014
2014. október 01 - 2014. október 19.
Chapel, 1077 Budapest, Király utca 39.

Tiszta ruha, rendes lány
Ruha, ruha hátán. Mosógép, mosógép hátán. Ezúttal egy térben fognak megjelenni. Mosodák tárgyait ábrázoló egyszerű, hétköznapi témájú festményeimet tovább egyszerűsítettem, azzal a módszerrel, hogy a róluk készült reprodukciókat úgy alakítottam át, hogy mindössze 8-10 színt tartalmazzanak. Mosógépeket, kosarakat, nyomógombokat, szárítógépeket ábrázoló táblaképeket, digitális printeket helyezek el a boltban. Célom, hogy az egyfunkciós térbe a műveimmel úgy avatkozzak bele, hogy mindkét komponens jelentését kitágítsam a művek jelenléte által.

Mosókonyha, A38, 2014 MOSÓKONYHA
Önálló kiállítás az A38 hajón
Budapest, Petőfi híd budai hídfő
2014. május 6-tól 19-ig

Megnyitó: MOSÓKONYHA  (Artner Szilvia, Sisso)
Blog:  A MEGTISZTULÁS TERE  (drMáriás)
Műhelynapló:  HAGYNI A DAGADT RUHÁT MAGÁRA  (Horváth Judit)
Tárgy:  HÁZTARTÁSI MASINÉRIA  (Marsó Paula)
Portré:   SOÓS KATA - képzőművész   (Martinkó József)
Film:  SOÓS KATA - MOSÓKONYHA
A megnyitón  JÓNÁS VERA  zenélt.

Soós Kata különös személyiség: szinte mindig mosolygós, vidám, azonban ez a felszínen szinte állandónak tűnő vidámság mögött egy nagyon is konzekvens, tudatos, s igazából nem mindig felhőtlenül vidám alkat rajzolódik ki, aki nagyon is tisztában van azzal, hogy hol vannak a határok, mik a kényszerek, s merre lelhetők fel az esetleges menekülési útvonalak...

...Soós Kata a mai élet mára minden szintjén a racionalitás és a fogyasztói társadalom közhelyeiben tocsogó, a végletekig leegyszerűsített és lebutított kényszerű élettere keretein belül keresi, találja meg és mutatja fel a szakralitás általa újra-felfedezett, újra-bemutatott, újra-beállított, művészete által is kiirthatatlannak bizonyuló tereit, alkalmait, helyszíneit és hangulatait. S teszi ezt olyan tematikai visszafogottsággal, látszólagos egyszerűséggel, az ismétlés által való ráerősítéssel és mondanivalója látszólagos hétköznapiságával, hogy a néző kénytelen úgy magába fogadni azt, hogy annak a mögöttes tartalma is felsikoltson és feldübörögjön.   (drMáriás)

derko.pécsi.2014 derko.pécsi.2014
Derkovits Gyula képzőművészeti és Pécsi József fotóművészeti ösztöndíjasok kiállítása
derko.pécsi.2014 blog
2014. március 30 - 2014. április 26.
Budapest, Műcsarnok

Tavaly is volt, idén is lesz!... A Derkovits Gyuláról elnevezett alkotói ösztöndíj több mint fél évszázada a fiatal képzőművész generációk meghatározó állami támogatása. A pályaművek begyűjtésének, valamint a pályázatokról döntő kuratóriumi ülés helyszíne, a beszámoló kiállítások megvalósítója hagyományosan a Műcsarnok. Az elmúlt években megváltozott az ösztöndíjasok munkáit bemutató kiállítás jellege: a korábbi beszámoló kiállítások helyett az adott év ösztöndíjasainak tevékenységét reprezentáló tárlat nyújt betekintést a 26 fiatal művész munkásságába. 2014-ben a tárlat a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíjasok beszámoló kiállításával bővült, melyen a második és harmadik évfolyam ösztöndíjasai, összesen 9 alkotó mutatja be munkáit. Az esemény a hazai művészeti élet meghatározó kortárs művészeti kiállítóhelyén lehetővé teszi az ösztöndíjasok alkotói munkásságának teljesebb bemutatását, és hozzájárul a fiatal alkotókat foglalkoztató szakmai kérdések széles körű megismertetéséhez. Az ösztöndíjasok kiállítását kísérő programok sorában többek között a MANK által bonyolított más művészeti pályázatok (pl. Kállai Ernő-, Fischer Annie-, Kodály Zoltán-, Móricz Zsigmond-, Örkény István-ösztöndíj) ösztöndíjasai, ill. azok munkái/alkotásai is megjelennek.

Utazó ládák DERKOVITS - MOST
Képzőművészeti ösztöndíjasok kiállítása
2013. április 06 - 2013. május 12.
Budapest, Műcsarnok

A Derkovits Gyuláról elnevezett alkotói ösztöndíj immár több mint fél évszázada a fiatal művészgenerációk legfontosabb, a független alkotómunkát lehetővé tevő támogatása. Az ösztöndíj célja, hogy segítse a tehetséges alkotóművészek pályakezdését és művészi fejlődését, valamint kedvező feltételeket teremtsen a formanyelvében és tartalmában korszerű, színvonalas művek létrehozásához. Az elmúlt évben a megvalósító kulturális intézményeket érintő szervezeti és intézményi változások miatt nem lehetett pályázni, majd idén új intézményi keretben, megváltozott szakmai-megvalósítói rendszerben (MANK), megújult formában hirdették meg az ösztöndíjat, melyre 166-an pályáztak. Az Olof Palme Házban megtartott kuratóriumi ülésen választották ki azt a 26 ösztöndíjban részesítettet, akiknek 2013. április 6. és május 12. között szervez kiállítást a Műcsarnok. A DERKOVITS – MOST tárlat a hagyományokkal szakítva nem egy beszámoló kiállítás, hanem az ösztöndíjasok alkotói munkásságának teljesebb bemutatása, lehetőséget teremtve ez által a fiatal alkotókat foglalkoztató szakmai kérdések megismertetésére is. A szokásosnál jóval reprezentatívabb, tágabb horizontú kiállításon az ösztöndíjasok alkotásai mellett dokumentatív jellegű anyagok is megjelennek, emellett a látogatók és leendő pályázók betekintést nyerhetnek az ösztöndíj elbírálásának folyamatába, valamint részletesebben megismerhetik az állami támogatási rendszer működését. A kiállítás folyamán arra is lehetőség lesz, hogy fiatal művészek, leendő pályázók konzultáljanak a kuratórium tagjaival, s bemutassák portfóliójukat. A kiállítás számos kísérőprogramjában szerepelni fognak többek között a MANK által bonyolított más művészeti pályázatok (zenei, előadóművészeti, műkritikus, irodalmi) ösztöndíjasai, illetve azok munkái is.

Menza-meghívó MENZA / CANTEEN
Csoportos kiállítás
Kurátor: Soós Kata

Megnyitó: 2013 Október 8. (kedd) 18:00
Megtekinthető: 2013. október 9-12-ig.

Labor, Budapest, V. kerület, Képíró utca 6.

A kiállítás az uniformizálódás jelensége kapcsán felmerülő feszültségek mentén jött létre. Magyarországon élő bevándorlók, hosszabb-rövidebb ideig külföldön élő képzőművészek saját személyes tapasztalataikat vonják be a közös és egyéni alkotási folyamatba. Amerikai művész, iráni informatikus és társadalomkutató, kínai festő, magyar művész, kommunikáció kutató és webdesigner együttesen alakították a folyamat dokumentumait is megmutató anyagot. Látható például installáció a határátkelés mozzanatáról és iráni turista fotók Budapestről: integráció és asszimiláció, traumák és örömök sűrűsödnek öt napra egyetlen térbe.
Kiállító művészek: Babak Arzani, Behooz Torki, Kéri Rita, Nannette Vinson, Ahmad Moradi, Németh Marcell, Szemző Zsófia, Xiaowei Bai, Soós Kata

Rejtett víziók REJTETT VÍZIÓK
A Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet Tanszékének diploma-kiállítása
2013. május 31 - 2013. június 22.
Csepel, Vasmű

A Rejtett víziók című kiállítás a magyarországi progresszív kultúra lehetőségeit kutatva arra a kérdésre keresi a választ, hogy az elmúlt évek egymást követő, és egymást erősítő gazdasági, társadalmi és kulturális krízisei után miképpen alakíthatjuk ki és építhetjük újjá saját környezetünket. Milyen víziók inspirálhatnak kulturális és világnézeti értelemben a változások elgondolására?

Rejtett víziók Recalculated (Private View)
2013.április 24 - 2013. április 27.
Triangle Space, London

The title of the exhibition derives from satellite navigation systems, where it refers to recalculating a route following user deviation from expectation. Here, the term is viewed more generally as referring to navigation in an ever changing social, economic and ecological world, inscribed with traces of history and communal trauma. To navigate such conditions invites investigation of the relationship between collective and individual memory. Whilst the works presented at the Triangle Space show fundamentally different artistic approaches they all connect with the invisible layers of historical and traumatic events. Two one-day events will accompany the exhibition, the first on the Thursday 25th April, entitled Contextualising Recalculating and the second on Friday 26th April entitled Budapest-London: Exchanging artistic research. This event is a collaboration between CCW Graduate School and the Hungarian University of Fine Arts, Doctoral School.

Jutalomfalat ÚJRAGONDOLT HAGYOMÁNY
Derkovits ösztöndíjasok kiállítása
2012 április 5 - 2012 április 22.
Budapest, Ernst Múzeum

A Derkovits Gyuláról elnevezett alkotói ösztöndíj immár több mint fél évszázada – az egykori ideológiai teher ellenére – a fiatal művészgenerációk legfontosabb, a független alkotómunkát lehetővé tevő támogatása. A közel harminc kiállító stilárisan és műfajilag is sokszínű vizuális élményt nyújt a tárlat látogatóinak, átfogó képet adva a 35 év alatti alkotókat foglalkoztató művészeti kérdésekről és jelenségekről, az őket érő hatásokról.

Jutalomfalat FELELTETÉS
Önálló kiállítás
2011 február 17 - április 5.
Budapest, Printa Galéria

Mit tehet egy festőnő, ha egy iskolaérett korba lépő gyermek visszarángatja a krétaporos, tornadresszes menzaszagú pokolba. Bár huszonhat éve megszakítás nélkül az iskolarendszer terméke ő maga is, ez nem jelent semmit: az iskolába járásba nem lehet beletanulni. Pontosabban mondom. Évtizedek alatt sem feldolgozható az az első egy - két év, amikor valamennyiünket valami nagy massza részévé passzíroztak. "Eddig anyukámé voltam, most már a tanítónénié. AZ ISKOLA A MÁSODIK OTTHONUNK." A festőnő fél. A festőnő fest. Emlékezni akar arra, ami történt. Fel szeretné idézni azt, ami velünk történt, hogy felkészüljön arra, ami a gyermekkel történni fog.

Csepel Művek CSEPEL MŰVEK
Csoportos kiállítás
2011 május 7 - május 19.
Budapest, Képíró utca 6., Labor

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolája a kollektív emlékezet és a személyes emlékezet viszonyát vizsgálta a 2010-2011-es tanév első szemeszterében. „A közölhetetlen emlékezete – művészet és trauma kapcsolata” címmel tartott előadássorozathoz nemzetközi workshop kapcsolódott „Történelmi és traumatikus esemény-rétegek nyomkövetése” címmel. A workshop helyszíne és témája az egykori Weiss Manfréd, majd Csepeli Vasmű volt. A 2010. október 23-a és 29-e között megrendezésre került workshop résztvevői a Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolájának (Kicsiny Balázs, illetve Kerezsi Nemere, Somogyi Laura, Soós Kata, Süli-Zakar Szabolcs) és a University of the Arts London CCW Graduális Iskolájának (Prof. Stephen Scrivener és Dr. Hayley Newman, illetve Ana Laura Lopes de la Torre, Maria Isabel Arango, Marsha Bradfield) tanárai és hallgatói voltak. A Laborban rendezett kiállítás a workshopra reflektáló, egymástól alapvetően eltérő alkotói megközelítéseket mutat be, melyek nem minden esetben kész művek – van köztük folyamat mű vagy interpretációs kísérlet is. A workshop előkészítése során a Doktori Iskola, részben a magyar kortárs művészeti életben felerősödő társadalom-kritikus művészi magatartásra reflektálva, olyan gazdasági-társadalmi környezetet keresett, ahol rétegekben fellelhetők a társadalmi változások, a közösségi traumák nyomai. Az egykori Weiss Manfréd majd Csepeli Vasmű története modell értékűnek tekinthető. Az ipartelepen nyomon követhetők a 20. század meghatározó történelmi eseményei; közösségi traumák, forradalmak, rendszerváltozások, a modernitás ellentmondásai. A workshop helyszíne különböző vizuális jelrendszerek vizsgálatára is lehetőséget adott.

New York Művészpáholy FÉNYPORSZEMEK ÉJSZAKÁJA
Irodalom, örömzene és képzőművészet a New York Művész Páholyban
1073 Budapest, Erzsébet krt. 9-11.
2014. június 16. 19:00
Irodalom:   GRECSÓ KRISZTIÁN
Örömzene:  JÓNÁS VERA
Képzőművészet:  SOÓS KATA

Fényporszemek éjszakája – Irodalom, örömzene és képzőművészet - a New York Művész Páholyban
A New York Művész Páholy szezonzáró estjére június 16-án kerül sor: a Fényporszemek éjszakája című programon három fiatal, népszerű alkotó mutatkozik be: egy kiváló énekesnő, egy tehetséges festőművész és vadonatúj kötetével hazánk egyik legnépszerűbb írója.
A nyári szünetet megelőzően a zene, a képzőművészet és az irodalom összefüggéseit mutatjuk be Jónás Vera dalszerző-énekes, Soós Kata festőművész és Grecsó Krisztián író társaságában a Világ Legszebb Kávéházában.
A New York Művész Páholy látogatói megszokhatták, hogy estjeinken egyaránt fontosnak tartjuk, hogy emlékezzünk kultúránk kiemelkedő alkotóira és minél több kortárs, fiatal alkotót, tehetséges művészt is bemutassunk. Az utóbbi rendezőelv szerint a szezon utolsó estjén három különleges, fiatal vendégünk lesz. Az est során kiderül majd, hogyan inspirálja egymást a festőművész és az énekesnő, mit és hogyan olvas a dalszerző, és élőben hallhatjuk Jónás Verát zenélni, és egy közös dal erejéig Grecsó Krisztián is gitározik nekünk.
A helyszínen Jónás Vera Experiment című CD-je, illetve Grecsó Krisztián új kötete, a Megyek utánad 15% kedvezménnyel lesz megvásárolható.
A New York Művész Páholy június 16-i estjére a belépőjegy 1800 Ft-os áron a helyszínen váltható, ami egy kávé, pohár bor vagy pezsgő árát is tartalmazza.
A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet.
A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a Libri Média, az események háziasszonya pedig Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser.

Colours fesztivál COLOURS fesztivál 2.0
Bevándorlókról és beilleszkedésről szóló programsorozat
2014. január 18-tól február 16-ig.
Kino Café, 1137 Budapest, Szent István krt. 16.

A filmek egytől egyig különféle kultúrák találkozásáról szólnak, migrációs élethelyzeteket mutatnak be és fontos társadalmi problémákat tematizálnak. A fesztiválon vetítik az Anna Keleti pályaudvar, Picasso gyermeke, Samira és a Peyman dalai című filmeket.

© 2018 Soós Kata